Skip to content
Tabinja 25m

Tabinja 25m

Ime: Tabinja
Trup: drveni
Dimenzije: dubina 25m, širina 5m
Dužina: 25-38m

“Tabinja” je ribarski brod dužine 25 metara koji leži na dubini od 25-38 metara. Pored njega se nalaze tri manja turistička broda koji leže na dubini od 25 i 20 metara na udaljenosti 80 metara od obale.

Olupina je lagano nagnuta na desni bok. Kabina je propala u unutrašnjost trupa, a jarbol je pao na desnu stranu. Motor se nalazi u sredini olupine i lako je dostupan. Do olupine se može doći roneći po postavljenoj sajli direktno sa površine ili sa obale.

Ostale tri olupine su manje dužine, oko 8 metara svaka, međusobno udaljene dvadesetak metara. Neposredno uz olupine nalazi se sidro za sidrenje protubrodskih mina i pola jedne eksplodirane protubrodske mine zaostale iz Drugog svjetskog rata.

Rojenje oko olupina je jednostavno, vidljivost je dobra tako da je sve četiri olupine moguće vidjeti u toku jednog urona. Za vrijeme ronjenja mogu se vidjeti ugori, rakovi i razne ribe koje se skrivaju u unutrašnjosti olupina.

Tabinja 25m

Ako želite da iskusite pravu avanturu ronjenja na Jadranu

na raspolaganju dva broda od 12 m dužine, opremljeni kuhinjom, toaletom, slatkom vodom, DAN kompletom kisika, satelitskom navigacijom, grijanjem itd., dakle svime što je potrebno za sigurno i ugodno ronjenje ljeti i zimi.

Tabinja 25m

Općenito

Arijan, Luka,  Mirko,

Barbat 710,

51 280 Rab,

Croatia

Tabinja 25m

Korisni linkovi

Izrada veb sajta GO Digital