O nama

Općenito o centru

Želite li roniti na jednom od najljepših otoka u Hrvatskoj, na prekrasnim ronilačkim lokacijama ili želite tek naučiti roniti ili možda samo probati? Ako je tako, svakako morate doći u Mirko diving centar na otok Rab – otok sunca, mora, lijepih plaža i uvala gdje će zadovoljstvo pronaći ronioci, kao i njihove obitelji.
Otok Rab za aktivni odmor može ponuditi mnogo iznenađenja. Jedan od njih je i Mirko diving centar. Mirko diving centar otvorili su otac i sin Mirko i prof. Arijan Žigo 1993. godine nakon više od 20 godina bavljenja rekreativnim ronjenjem u mjestu Barbat na otoku Rabu.
Mirko diving centar raspolaže s više od 30 kompleta ronilačke opreme koja se može iznajmiti, više od 60 ronilačkih boca, ABS opreme, MPS miješalicom za punjenje boca plinskim mješavinama (nitrox i trimix), bankom zraka na 300 bara i dva kompresora kapaciteta 550 l/min radnoga tlaka 200 – 300 bara.

Za ronilačke izlete roniocima stoje na raspolaganju dva broda od 12 m dužine, opremljeni kuhinjom, toaletom, slatkom vodom, DAN kompletom kisika, satelitskom navigacijom, grijanjem itd., dakle svime što je potrebno za sigurno i ugodno ronjenje ljeti i zimi.

Mirko diving centar nudi ove vrste ronilačkih usluga

Ronjenje s plovila

Ronjenje s obale

Noćno ronjenje

Ronilački tečajevi

Probna ronjenja

Ronjenje na zidovima, olupinama, spiljama

Iznajmljivanje ronilačke opreme, boca i olova

Punjenje ronilačkih boca zrakom, kisikom, nitroxom i trimixom

Mirko Diving Center otvoren je cijelu godinu

Pored ronilačkih usluga nudimo i usluge smještaja u sklopu centra u privatnim apartmanima.

Raznolikost otoka Raba i podmorja omogućava našim roniocima i neroniocima cjelodnevne i višednevne izlete. Svako ronilačko mjesto podobno je kako za napredne ronioce, tako i za početnike jer su ronilačke lokacije blizu obale gdje je more mirno i bez morskih struja. Dubina mora ispod plovila najčešće je oko 3 m, a nakon toga dubina se spušta na 30 – 50 m.

Takva raznolika konfiguracija podmorja zajedno s procjepima, pećinama, potopljenim brodovima, ribama, rakovima, hobotnicama, koraljima i školjkama svakom roniocu pruža lijepo, ugodno i sigurno ronilačko iskustvo.

Kontakt

Općenito

Mirko Diving Centar

Mirko Arijan Žigo,
Barbat 710,
51 280 Rab,
Croatia

Copyrights © 2021. Mirko Diving Center | Web by: ORVELUS