Skip to content
Roza 40-48m

Roza 40-48m

Ime: Tabinja
Trup: drveni
Dimenzije: dužina 30m, širina 5m
Dužina: 38-46m
„Roza“ je bio brod za prijevoz rasutog tereta, potopljen greškom posade udarom u otok Pag. Leži na dubini od 38-49 metra uz samu obalu, tako da je ova pozicija idealna i za dubinske ronioce i za one manje iskusne koji mogu roniti na manjim dubinama po zidu. Ronjenje počinje na dubini od 3 metra te se nastavlja spuštanjem po zidu sa prekrasnim rupama, koraljima, spužvama i ribama.
 
Na dubini od 25 metara nailazimo na tri tornja koji se okomito spuštaju u dubinu do 45 metara pored kojih se na udaljenosti od 20 metara nalazi olupina broda „Rosa“. Olupina leži vodoravno na pijesku. Kabina i paluba su propale, uništene zubom vremena. Unatoč tomu trup je još u relativno dobrom stanju. Motor je vidljiv i do njega se može doći. Na olupini možemo vidjeti rakove, ugore i razne ribe. Ronjenje nastavljamo roneći uz zid i izranjamo lagano prema površini.
Roza 40-48m

Ako želite da iskusite pravu avanturu ronjenja na Jadranu

na raspolaganju dva broda od 12 m dužine, opremljeni kuhinjom, toaletom, slatkom vodom, DAN kompletom kisika, satelitskom navigacijom, grijanjem itd., dakle svime što je potrebno za sigurno i ugodno ronjenje ljeti i zimi.

Roza 40-48m

Općenito

Arijan, Luka,  Mirko,

Barbat 710,

51 280 Rab,

Croatia

Roza 40-48m

Korisni linkovi

Izrada veb sajta GO Digital