O nama

rab1malaAko želite roniti na najljepšem otoku na Jadranu i uz to na najljepšim ronilačkim terenima onda svakako morate doći na otok Rab.

Otok ljepote i karakterističnih aromatičnih mirisa koji nastaju od obilja ljekovitog bilja. Otok sunca, mora, prekrasnih piješčanih plaža i uvala. Otok koji pruža predivne užitke i u podmorju. Sunčani otok Rab od davnina je najdraži cilj godišnjih odmora na hrvatskoj obali. Za aktivni odmor ima za ponuditi mnoga iznenađenja. Jedan od njih je Mirko Diving Centar.

Mirko Diving Centar su otvorili otac i sin,  Mirko i prof. Arijan Žigo 1993g., nakon više od 30g. bavljenja rekreativnim ronjenjem, u idiličnom mijestu Barbat na otoku Rabu. Centar raspolaže sa više od 20 kompleta ronilačke opreme i više od 50kom. ronilačkih boca, koje se mogu iznajmiti jako povoljno, kao i sa prostorijom gdje se oprema može odložiti, kako ona od centra tako i ona osobna. Gostima je također na raspolaganju i slatka voda za pranje odijela. Boce pune dva Bauer kompresora kapaciteta 530 l/min. sa bankom zraka koji  jamče kvalitetu zraka. Boce možemo puniti sa 200 i 300 BARA. Također vršimo punjenje boca nitroxomi trimixom.

Za ronilačke izlete stoje na raspolaganju dva ronilačka broda od 12 metara dužine. Brodovi raspolažu kompletom Dan kisika za slučaj nezgode, satelitskom navigacijom, whf radio stanicom, mobitelom, kuhinjom, wc i slatkom vodom, što sve skupa garantira sigurno i ugodno ronjenje. Brodovi raspolažu i grijanjem što je rijetko potrebno jer srednja temperatura mora postiže – od juna do septembra 21 – 28, u maju i oktobru 16 – 21 i od novembra do aprila 11 – 16 stupnjeva celzijusa.

skola1malaRaznolikost otoka Raba i podmorja omogućava našim roniocima i neroniocima cijelodnevne i višednevne izlete. Svako ronilačko mjesto je jako dobro kako za napredne ronioce tako i za početnike jer su ronilačke blizu obale gdje je more mirno i bez strujanja,dubina mora ispod plovila je oko 3 metra,a nakon toga spušta se do dubine od 40-50 metara tako da svako može naći dubinu za sviju dušu, od početnika i ronioca sa manje iskustva, pa do iskusnih ronioca. Posebnost je otok Čutin gdje se po mišljenju mnogih profesionalnih ronioca nalazi najljepši podvodni svijet cijelog Sredozemlja.

U podvodnom svijetu oko otoka Raba nalaze se mnoge spilje, zidovi, procijepi i potopljeni brodovi gdje se može u prekrasnim bojama vidjeti spužve, gorgonije, anemone i drugo podvodno bilje. Od podvodnog životinjskog svijeta sjevernog Jadrana možemo naći fratre, pice, rakove, hobotnice, ugore, morske macke, skarpine i mnoge druge.

Škola ronjenja: U Mirko Diving Centru možete završiti tečaj ronjenja sa bocama na komprimirani zrak, gdje početnici dobivaju kompletnu izobrazbu, kao i potrebne materijale, knjige i diplomu. Morska voda je bez strujanja i mirna, vidljivost je 15-20 metara te se u takvim uvjetima škola ronjenja obavlja bez problema, a video i foto prijatelji mogu spremati svoje nezaboravne doživljaje na film i slike koje uvijek ostaju u srcima kao i Mirko Diving Center.

piknik1mala

Pored ronilačkih izleta koji su uglavnom organizirani za ronioce, nudimo i izlete i za neronioce i ronioce i to u obliku turističkog razgledavanja otoka i posjeta nekoj od mnogobrojnih pješčanih ili kamenitih plaža gdje se može slobodno sunčati i kupati, te organizirati piknik sa mesom pečenom na roštilju koje ima ukus kao nigdje na svijetu i koje ostaje zauvijek u nezaboravnom siječanju.

kuca1malaU sklopu centra gostima na raspolaganju stoji privatni pansion gdje vas očekuje uvujek ljubazno osoblje. Sobe kao i apartmani visoke kategorije (za 2, 4, ili 6 osoba- za ukupno 30 osoba), imaju tuš, wc i balkon sa pogledom na more. U neposrednoj blizini pansiona su i lijepe piješčane plaže tako da će i neronilački članovi obitelji biti zadovoljni. Topla klima, sunce i šum mora čini vas doručak i večeru nezaboravnom.

Ne vraćaju se uzalud prijatelji Mirko Diving Centra na otok Rab. Na taj način dobivaju svaki odmor opušten i sportski aktivan.Gostoljubivost kao i prijateljstvo je više nego u jednoj riječi kao i srdačna, čista priroda  iznad i ispod vodene povrsine. Prehrana je tako ukusna i obilna i čini završnu kap nakon još jednog uspješnog dana.

Ronilački odmor na otoku Rabu – najljepši doživljaj kod prijatelja.